Boren op statief vs uit de hand

VAN Ø 101 TOT 161MM MAKEN WE EEN VERSCHIL IN BUIS- EN SEGMENTDIKTE VOLGENS AANSLUITING BIJ ONZE PREMIUM EN BRILLIANT BOREN

  • 1/2’’G met het dunnere segment en boorbuis van de kleinere diameters creëer je minder weerstand. Zo kan je makkelijker met een 20% lichtere boor uit de hand boren. 
  • 5/4’’UNC behouden we de traditionele dikte om op een statief te gebruiken. Daar kan je makkelijk 300 - 400kg druk zetten en is het hierdoor beter om een segment van 3,5mm te gebruiken i.p.v. 2,6mm bij 1/2’’G.

 

Dry Beton Boren

Gebruik van water is niet in elke bouwsituatie ideaal en daar bieden deze boren de oplossing. Door onze nieuwe turbo Dry Beton segmenten is waterkoeling niet langer nodig.
Waarom Carat turbo Dry Beton het wel kan:

  • door alternatieve grondstoffen te gebruiken in het segment die meer hittebestendig zijn
  • laserlas i.p.v. braseren om segmenten te monteren, 100% garantie op lasbreuk
  • Diatex segment waarbij elke diamant optimaal wordt geplaatst
  • turbo segment voor een verhoogde boorsnelheid​
     

VOORDEEL
Geen water meer nodig
Waar het bij boren in beton steeds nodig was om water toe te voegen via een waterspoelkop is het bij deze boren geen verplichting meer. Je kan dit nog wel doen om het rendement van de boor te verhogen

NADELEN
Verplicht gebruik van stofzuiger
Wanneer men geen water wenst te gebruiken is het wel verplicht om een stofzuiger op de machine aan te sluiten om de segmenten zoveel mogelijk vrijloop te geven. 
Minder snelheid & rendement dan onze natboren
Onze Premium boren gaan 3 keer sneller dan de Dry Beton boren. Het rendement van onze Premium boren is ook 4 keer hoger dan bij de Dry Beton boren. 
Meer lawaai & trillingen dan bij natboren

MACHINE
Deze boren dienen gebruikt te worden op diamantboormachines voorzien van een stofzuiger aansluiting en microklop functie zoals de A-1825, A-2225, A-3025 of A-3425. 
Daarnaast adviseren wij om dit alles op een statief te monteren ongeacht de diameter.


 

Anti-vibratie hendel

Effecten van microklopfunctie op de mend - 2002/44/EC
Voorbeeld met boormachine A-2225

  trillingen max. aangeraden
werktijd/ dag
uit de hand 14,2 m/s² * 15min tot max. 1u
op statief met standaard
bedieningshendel
13,8 m/s² * 15min tot max. 1u
op statief met
vibratiedemper
5,7 m/s² 1u tot max. 6u

* vergelijkbaar met professionele klopboormachine


 

Diatex

Bij het produceren van deze segmenten worden de diamanten op een gecontroleerde wijze geplaatst. De afstand tussen elke diamant is identiek en ze worden laag per laag gestapeld in het segment. Na het wegslijten van een laag komt een volledig nieuwe laag tevoorschijn. Door dit proces wordt elke diamant voor de volle 100% benut, wat de levensduur en de zaagsnelheid aanzienlijk vergroot.


 

Silent +

Bij SILENT+ zaagbladen worden 2 dunne stambladen met een dempende tussenlaag samengevoegd. Deze technologie is de beste om trillingen te absorberen bij zaagbladen. Zodoende geeft dit een uitmuntend rendement van de segmenten en produceren deze zaagbladen amper geluid.


 

Dustec

Als Carat zijn we al jaren intensief bezig om de ontwikkelijk van stof tijdens het gebruiken van diamantgereedschap te reduceren. Enerzijds door aanpassingen op ons diamantgereedschap zelf maar ook door de ontwikkeling van een volledig assortiment machines en stofkappen.


 

Controtec

Controtec is een uniek stuk intelligente software die beschermd tegen elektrische en mechanische overbelasting van de boormotoren.

De operator kan voelen wanneer de motor overbelast wordt waardoor mechanische slipkoppeling veel minder wordt geactiveerd en maximale koppel beschikbaar is in elke versnelling.

Hierdoor is het boorproces sneller en efficiënter en zijn er minder reparatie- en onderhoudskosten.


 

Blue-Glue + Box

Door de Blue-Glue die op onze stripnagels is aangebracht heb je 2 voordelen:

  • de nagel zal vlotter in het hout geleiden zodanig dat de weerstand voor het nagelpistool tot het absoluut minimum wordt herleid
  • door de warmteontwikkeling die ontstaat tijdens de wrijving tussen nagel en hout zal Blue-Glue een hechtende werking verwezelijken

 

Anderzijds worden deze nagels ook steeds in een kunstof koffer geleverd zodanig dat ze goed hanteerbaar zijn. Alsook een optimale bescherming krijgen tegen vochtige omstandigheden.